شناسه خبر : 39017 1401/12/21 19:48:29

سهرابی: دلیل برگزار نشدن دوره هفدهم حراج تهران حقوقی بود

مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره حراج تهران و صادر نشدن مجوز برای این رویداد تجاری هنری، گفت: دلیل اینکه برای دوره هفدهم حراج تهران مجوزی صادر نشد، یک اشکال حقوقی در درخواست بود.

به گزارش خبرنگارتجسمی آنلاین، نشست اصحاب رسانه با مدیر کل هنر‌های تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یکشنبه ۲۱ اسفندماه برگزار شد. در بخشی از این جلسه عبدالرضا سهرابی به بیان آماری درباره عملکرد مرکز هنر‌های تجسمی در سال ۱۴۰۱ پرداخت.
سهرابی همچنین ارسال نشدن آثار حاضر در هفدهمین دوره حراج تهران به شورا دلیل دیگر برگزار نشدن این حارج دانست و گفت: ما مجوزی صادر نکردیم زیرا از ما درخواستی نشد.

مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از راه‌اندازی دو حراج جدید آثار هنری در سال جدید خبر داد و همچنین اعلام کرد، حراج ملی با نام حراج ایرانیان با تغییراتی در عنوان و رویکرد برگزار خواهد شد.
مدیر کل هنر‌های تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نشست با اصحاب رسانه به بیان آماری درباره فعالیت‌های این مرکز پرداخت.

او در ارتباط با برگزاری دوسالانه‌های جدید هنر که پیشتر درباره آن خبرهایی را اعلام کرده بود، توضیح داد: ما برای هر سال، حداقل دوسالانه در نظر گرفتیم. برای سال جدید چهار مورد را مد نظر داریم ولی عناوین رشته‌ها به دلیل تعداد بالا در درخواست‌ها، هنوز مشخص نشده است.

سهرابی با بیان اینکه آمار‌های تجمیعی پاسخگوی بسیاری از موارد و سؤالاتی است که در این مدت مطرح شده‌اند گفت: امسال تعداد مجوز‌های صادر شده برای برگزاری نمایشگاه در نگارخانه‌ها، در ۶ ماهه اول ۳۱۲ عدد بوده است، در ۹ ماه این عدد به ۳۵۱ و تا پایان سال به ۳۸۷ رسیده است. همچنین از ابتدای سال ۸ مجوز برای تأسیس نگارخانه‌های جدید صادر شده و در زمینه مجوز نگارخانه‌ها، ۱۴ مورد در ۶ ماه نخست، و تا پایان سال مجموعا ۵۸ مجوز تمدید شده است.

او با اشاره به درخواست تعدادی از هنرمندان برای صدور گواهی هنری گفت: در ۶ ماه نخست ۲۷ گواهی و تا پایان سال ۴۶ گواهی هنری برای هنرمندان تجسمی صادر شد.

سهرابی ادامه داد: برای خروج آثار هنری از کشور، در ۶ ماه نخست ۱۰۷۸ اثر مجوز دریافت کردند. این عدد در ۹ ماه به ۱۷۴۰ و تا پایان سال به ۲۳۸۴ رسید. از میان درخواست‌هایی که به دست ما رسیده بود نهایتاً ۳۵ اثر نتوانستند مجوز دریافت کنند و با خروج آن‌ها از کشور مخالفت شد. بیشتر آثاری که از کشور خارج شدند یا همین جا به فروش رسیده بودند و یا برای شرکت در نمایشگاه‌ها و آرت‌فر‌ها ارسال شدند. این مسأله برای کشور ارزآوری داشته و موضوعی مهم در اقتصاد هنر است.

او با بیان اینکه ارتباط با صندوق اعتباری هنر موضوعی جدی برای هنرمندان است، گفت: ۱۸۲ هنرمند در ۶ ماه نخست و مجموعا ۳۲۹ هنرمند تا پایان سال برای عضویت در صندوق اعتباری هنر معرفی شدند. همچنین برای تمدید عضویت ۱۴۴۸ نفر نیز اقدامات لازم انجام شد. امسال ۴۱۷ نفر برای بیمه و ۱۳۳ نفر برای دریافت وام به صندوق اعتباری معرفی شدند.

کلیه حقوق این سایت برای تجسمی آنلاین محفوظ است
با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شماره 85173
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2019 www.‎TajasomiOnline.ir, All rights reserved. | Powered by www.dorweb.ir