سرویس‌های خبری
شناسه خبر : 31711
تاریخ انتشار : 1400/12/23 07:50

تاسف موزه هنرهای معاصر تهران از پرفورمنس پر حاشیه «پنج گنج»



موزه هنرهای معاصر تهران با ابراز تأسف از واقعه‌ پیش‌آمده در حین اجرای پرفورمنس در جریان گشایش نمایش «پنج گنج» بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش تجسمی آنلاین، برنامه حکیم نظامی شاعر پارسی‌گو به روایت موزه هنرهای معاصر تهران و نمایشگاه «پنج گنج» با مضمون حکیم نظامی ۲۱ اسفندماه با حضور محمود شالویی دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از هنرمندان حوزه تجسمی در این موزه گشایش یافت.

در حاشیه این نمایشگاه پرفورمنسی توسط یاسر خاسب اجرا شد که در حین اجرای این پرفورمنس، محتوای روغن «ماده و فکر» اثر نوریوکی هاراگوچی بیرون ریخت و آسیب به آن وارد شد.

موزه هنرهای معاصر تهران با ابراز تأسف از واقعه‌ پیش‌آمده در حین اجرای پرفورمنس در جریان گشایش نمایشگاه «پنج گنج» اعلام کرد: برخورد پرفورمر به روغن در طرح اصلی ارائه شده به موزه نبوده و در اثر اشتباه ایجاد شده است. در این اتفاق، بخشی از بدن پرفورمر، به روغن برخورد می‌کند که موجب خروج مقداری روغن می‌شود که قابل جایگزینی است.

طی سال‌های پس از خلق اثر، همواره روغن تبخیر شده و به آن اضافه شده است. در سال ۱۳۹۶ هم با حضور هنرمند، کل روغن خارج شد و روغن جدید جایگزین شد.

در هنرهای میان‌رسانه‌ای و نوین معاصر، ایجاد دیالوگ بین آثار گذشته و حال، فضایی جدید برای بیان هنری، ایجاد کرده است که در روزهای آینده، نمونه‌هایی از آن را منتشر خواهیم کرد.

موزه هنرهای معاصر تهران در این بیانیه ضمن احترام به نظرات ابراز شده پیرامون این واقعه و تأسف، چنانچه موجب ناراحتی دوستداران و علاقه‌مندان شده باشد، اعلام کرد که این اتفاق، تخریب اثر هنری محسوب نمی‌شود و صرفا به دلیل خطای سهوی، بخشی از روغن از موزه خارج شده که جایگزین خواهد شد.

حفاظت از آثار هنری موزه هنرهای معاصر تهران در زمره‌ اصلی‌ترین وظایف موزه است، آنچنان که در مهرماه سال ۱۳۹۶، نوریوکی هاراگوچی را برای مرمت حوض روغن به ایران دعوت کرد و قبل از درگذشت وی، این اثر مرمت شد.

موزه هنرهای معاصر تهران در این بیانیه اعلام کرده: امید داریم با دقت و حساسیت بیشتر، در آینده شاهد خطاهایی از این دست نباشیم.

نوریوکی هاراگوچی هنرمند ژاپنی و خالق اثر «ماده و فکر» در موزه هنرهای معاصر تهران که به «حوض روغن» شهرت دارد، سال ۱۳۹۹ درگذشت.

این هنرمند ژاپنی پیرو مکتب مینی‌مالیسم معمولاً از مواد صنعتی در کارهای خود استفاده می‌کرد. یکی از آثار مهم او «ماده و فکر» است که ظرف فولادی جوش‌خورده مربعی‌ شکلی است که درون آن با روغن سیاه پر شده است. با توجه به اینکه روغن برخلاف آب ثابت مانده و خاصیت انعکاسی دارد، این اثر شبیه به یک آینه بزرگ سیاه رنگ در کف زمین است.

هاراگوچی نخستین نمونه از این کار را در سال ۱۹۷۱ خلق کرد. یک نمونه از این اثر که در سال ۱۹۷۷ به نمایش درآمده بود توسط موزه هنرهای معاصر تهران خریداری شد و همچنان در این موزه نگهداری می‌شود.

نظرات
شما اولین نظر دهنده باشید.

نظر شما






کلیه حقوق این سایت برای تجسمی آنلاین محفوظ است
با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شماره 85173
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2019 www.‎TajasomiOnline.ir‎, All rights reserved.
Powered by www.dorweb.ir