سرویس‌های خبری
شناسه خبر : 22402
تاریخ انتشار : 1398/12/07 10:38

یادداشتی بر کتاب میرزا غلامرضا اصفهانی خوشنویس



رضا مشعشعی استاد خوشنویس در مورد کتاب «میرزا غلامرضا» که به تازگی منتشر شده است، انتقاداتی را وارد دانست و در یادداشتی آن را مطرح کرد.

به گزارش تجسمی آنلاین، رضا مشعشعی که هنر خوشنویسی را نزد حسن میرخانی آموخته است و در ادامه فعالیت‌های مختلف هنری و پژوهشی خود در نیم قرن گذشته عضویت در شورای ارزیابی هنری مرحله استادی انجمن خوشنویسان و کارشناسی کتب و اسناد خطی کتابخانه کاخ موزه گلستان را تجربه کرده است در یادداشتی بر کتاب میرزا غلامرضا به نگارش و پژوهش مظفر بختیار چنین نوشت:

پس از سه دهه انتظار خبردار شدم کتاب استاد میرزا غلام رضا به زیور طبع آراسته شده است. این کتاب از دو جهت حائز اهمیت بود؛ در مورد احوال و آثار استاد عالیقدر میرزا غلام رضا بود و دوم اینکه کتاب مزبور توسط دوست ارجمند؛ پژوهشگر و ادیب فرزانه  زنده یاد دکتر مظفر بختیار با حساسیت و دقت نظر خاص او تدوین و تنظیم شده است. 
متاسفانه بعد از رؤیت کتاب، متوجه شدم برخی نکات اصولی در آن رعایت نشده است؛ مانند نداشتن شناسه (زیرنویس تصاویر) و مشخصات هویتی و اندازه و محل نگهداری خود آثار، مشخصات صاحبان و مالکان آثار. زیرا درج شناسنامه برای ارجاع و سهولت در دسترسی  پژوهشگران، خوشنویسان و علاقمندان، روشی است مرسوم در چاپ کتاب هایی از این دست.
همچنین وجود موارد حشو و آثار منسوب و مشکوک و به ویژه غیر اصیل و نامربوط در داخل کتاب که  هیچ توضیحی در کنار نداشته و از طرفی توجیه منطقی هم ندارد که نشان از نبود کارشناسی درست و بازبینی مجدد بعد از فوت مؤلف و کم دقتی عوامل و دست اندر کاران، نشر کتاب است.
پیداست مرحوم  بختیار در زمان حیات خود این کار را به نحو احسن و با دقتی وصف ناشدنی پیش برده و تا مرحله نزدیک به چاپ رساندند، منتها کتاب حاضر پس از متجاوز از ۳۰ سال انتظار ناباورانه با وجود نقایص و عیوبی، به جای آنکه با قیمت نازل روانه بازار شود و در دسترس علاقه‌مندان قرار گیرد، در شرایط بحران اقتصادی، با قیمت گزاف هم عرضه کرده است. موضوع را با دیگر استادان مبرز در میان گذاشتم و پس از مدت ها بررسی دقیق، به عنوان معلم و به خاطر رسالت تاریخی و فرهنگی که از باب اطلاع رسانی درست داشتیم و نیز به عنوان کارشناسی که در این زمینه تجربه و تخصص دارم به این نتیجه رسیدم که باید این موارد را به اطلاع علاقه‌مندان برسانم. 

نظرات
شما اولین نظر دهنده باشید.

نظر شما






کلیه حقوق این سایت برای تجسمی آنلاین محفوظ است
با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شماره 85173
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2019 www.‎TajasomiOnline.ir‎, All rights reserved.
Powered by www.dorweb.ir