سرویس‌های خبری
شناسه خبر : 40220
تاریخ انتشار : 1402/07/16 13:46

استاد جزی زاده مهمان اصفهانیها



نمایشگاهی از نگارگری‌های استاد امیرهوشنگ جزی‌زاده در موزه هنرستان هنرهای زیبای اصفهان بر پا شده است.

به گزارش تجسمی آنلاین، در موزه هنرستان هنرهای زیبای اصفهان، نمایشگاهی از نگارگری‌های استاد امیرهوشنگ جزی‌زاده برپاست. آثار ارائه‌شده در این نمایشگاه از دهه‌ ۵۰ تاکنون خلق شده‌اند و بخشی از آن‌ها نیز پس از سال‌ها از مخزن موزۀ این هنرستان خارج شده و در معرض دید عموم قرار گرفته‌اند.

نسترن عکاشه، مدیر موزه هنرستان هنرهای زیبای اصفهان دراین‌باره به ایسنا گفت: استاد جزی‌زاده در زمان نوجوانی در این هنرستان تحصیل می‌کردند و از محضر استادانی همچون مرحوم استاد عیسی بهادری و مرحوم استاد جواد رستم شیرازی بهره بردند و موفق شدند که در زمینه طراحی نقشه فرش، مینیاتور و تذهیب را از این اساتید بیاموزند و خود نیز به مهارت کامل دست پیدا کنند؛ البته ایشان پیش از هنرستان، در چهلستون نزد استاد رستم شیرازی شاگردی می‌کردند تا اینکه در همان دوران بود که طرح‌هایش در چهلستون مورد توجه استاد بهادری قرار می‌گیرد و آقای بهادری ایشان را تشویق می‌کند که برای آموزش به هنرستان هنرهای زیبای اصفهان برود.

او ادامه داد: استاد جزی‌زاده سپس با استفاده از بورسیه هنرستان هنرهای زیبای اصفهان و برای کسب مهارت بیشتر به لندن رفتند و بعد از دو سال و با گذراندن دوره تکمیلی در زمینه طراحی، به اصفهان بازگشتند.

عکاشه بیان کرد: استاد جزی زاده به پیشنهاد مرحوم استاد بهادری برای تدریس نیز در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان مشغول شد و سال‌های زیادی را به تدریس آناتومی، پرسپکتیو، طراحی، مینیاتور و نقشه‌های فرش در این هنرستان پرداخت و شاگردان زیادی را پرورش داد و در نهایت نیز سال ۱۳۷۷ بازنشست شد، اما همچنان در زمینه نگارگری ساختند و پرداختند.

مدیر موزه هنرستان هنرهای زیبای اصفهان افزود: به دلیل توانایی و شناخت استاد جزی‌زاده نسبت به هنرهای مختلف، همواره در کارگاه‌های سفال و سرامیک، منبت و معرق چوب، میناسازی، خاتم سازی و زری‌بافیِ هنرستان هنرهای زیبا از طرح های ارزشمند ایشان به منظور الگو برای خلق آثار هنریِ هنرجویان استفاده می‌شود.

جزی+زاده
 

او با اشاره به برگزاری نمایشگاهی از آثار استاد جزی‌زاده در موزه هنرستان هنرهای زیبای اصفهان، گفت: حدود ۷۰ اثر از استاد جزی‌زاده در این نمایشگاه ارائه‌شده که تعدادی از این آثار جزو مجموعۀ آثاری از استاد جزی زاده است که در مخزن این موزه نگهداری می‌شدند و بخشی نیز جزو آثار شخصی استاد هستند. این آثار دارای ابعاد متفاوتی بوده و بخش عمده آن‌ها به تذهیب و نگارگری‌های استاد تعلق دارد، اما آثاری در زمینه‌های قلم‌زنی و کاشی‌کاری نیز نمایش داده شده است.

عکاشه توضیح داد: آثار این نمایشگاه از دهه‌ پنجاهِ زندگی و فعالیت استاد جزی زاده تا کنون خلق شده‌اند که با موضوعات متفاوت و بر مبنای اشعار، ضرب‌المثل‌ها یا موضوعاتی خلق شده‌اند که از ذهن استاد نشئت گرفته، مانند «جدال با نفس» و یا مصراع‌های «ـبشنو از نی چون حکایت می‌کند»، «دوش در حلقه ما قصه گیسوی تو بود» و «تن که تو بینی به زیر خاک» که به‌عنوان نمونه، اثر ایشان با مضمون مصراع آخری که ذکر شد سال ۸۵ خلق شده و فردی را توصیف می‌کند که به آینده و بعد از مرگ فکر می‌کند.

گفتنی است، امیرهوشنگ جزی زاده، پیشکسوت هنر نگارگری که دارای نشان درجه‌یک هنری است و در سبک نگارگری اصفهان فعالیت دارد، سال ۱۳۱۲ در نصف جهان متولد شد و ضمن تحصیل در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان، در محضر اساتید صاحب‌نام نقاشی، طراحی فرش و نگارگری ازجمله محمود تذهیبی، جواد رستم شیرازی، میرزا آقا امامی، حاج مصورالملکی، محمدناصر صفا و عیسی بهادری به تحصیل این هنر پرداخت و بعد از فراغت از تحصیل نیز به تربیت شاگردان بی‌شماری در این هنرستان مشغول شد.

علاقه‌مندان برای بازدید از این نمایشگاه می‌توانند تا ۲۶ مهرماه، به جز روزهای پنجشنبه و جمعه، ساعت ۹ تا ۱۴ به موزه هنرستان هنرهای زیبای اصفهان، واقع در میدان انقلاب، خیابان استاد مطهری، بعد از خیابان شمس‌آبادی مراجعه کنند.

نظرات
شما اولین نظر دهنده باشید.

نظر شما






کلیه حقوق این سایت برای تجسمی آنلاین محفوظ است
با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شماره 85173
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2019 www.‎TajasomiOnline.ir‎, All rights reserved.
Powered by www.dorweb.ir